Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Door de Heilige deur gaan

Geplaatst op: 26 maart 2016

In Lourdes samen door de Heilige deur gaan

Geheel onverwacht heeft Paus Franciscus op 13 maart 2015 iedereen uitgenodigd om samen met Hem het Jaar van de Barmhartigheid te vieren. Een buitengewoon Heilig Jaar dat begon met het openen van de heilige deur in de kathedraal van Bangui, de hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek. Gevolgd door het openen van vele heilige deuren in kathedralen en bedevaartsoorden over de hele wereld.

Ook het Heiligdom van Lourdes is op de uitnodiging ingegaan, heeft bij het Bretonse kruis een speciale poort gebouwd en heeft 'Barmhartig als de Vader (Lc. 6,36)' als pastoraal thema 2016 gekozen. Niet verwonderlijk want in Lourdes neemt barmhartigheid sinds de verschijningen van Maria aan Bernadette in 1858 een centrale plaats in. Elke pelgrim die dit jaar op bedevaart naar Lourdes komt, wordt daarom dan ook uitgenodigd door de poort van Barmhartigheid te gaan om daarna de stilte van de Grot te beleven. De Grot een plaats voor een begin, een nieuw begin, een op weg gaan, voor iets nieuws. De Grot waar hemel en aarde elkaar soms even raken.

Een heel bijzondere uitnodiging aan iedereen die altijd al van plan is om op bedevaart naar Lourdes te gaan met die gedachte speelt of wil terugkeren naar de stilte en rust aan de grot. Een uitnodiging ook aan familieleden, vrienden of anderen van pelgrims, die hebben horen vertellen over hun ontmoetingen en ervaringen tijdens een bedevaart en dat ook willen beleven.

Is dat het geval, maak hun dan attent op de 6-daagse vliegbedevaart naar Lourdes vanuit het Westland. Maak mee wat velen eerder al hebben ervaren: onbevangen kracht ontvangen. Met vernieuwde aandacht voor gebed, bezinning en volop tijd voor ontspanning. Een mogelijkheid ook om even op verhaal te komen, even vrij het onvermoede tegemoet. Dit jaar begeleidt pastor Smulders de Westlandse bedevaart. Ontmoet tochtgenoten, deel je zorgen met mede-pelgrims om woorden te vinden voor je eigen verhaal.  

Spreekt dat u aan? Ga dan met ons mee naar Lourdes van 17 t/m 22 mei 2016, een geheel verzorgde reis met vliegtuig, per bus opgehaald in het Westland (en ook weer terug). Alle informatie over de Westlandse Bedevaart naar Lourdes vindt u op deze website.<< Terug naar het nieuwsoverzicht