Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Lourdes 2015 - 10 mei

Geplaatst op: 10 mei 2015

Internationale Hoogmis en Sacramentsprocessie

De ochtend begon vroeg bij ons in het hotel, echter om 8.30 uur stond iedereen paraat in de Pius-X voor de viering. Sommigen waren zelfs nog vroeger aanwezig om in het koor mee te kunnen zingen. De viering was erg mooi en indrukwekkend, met deelname van drie Nederlandse priesters. Aansluitend gingen wij met de hele bedevaart ‘vergaderen’ met koffie en thee in de tuin van het Bernadette museum. Het was een erg gezellige en super zonnige ‘vergadering’, zelfs de zonnebrand kwam er aan te pas. De medewerkers van het Local hadden heerlijke koffie gezet, die door iedereen erg werd gewaardeerd.

Omdat het vandaag behalve zondag ook Moederdag is, had onze hotelleider Nico een klein cadeautje: voor wie meeging met de excursie kreeg een leuke korting op de dagprijs. Na de lunch togen we wederom naar het Heiligdom: eerst maakten we een groepsfoto voor de basilieken en vervolgens liepen we naar de prairie voor de Kruisweg van de Zieken. 16 Prachtige witte beelden die in het jubeljaar 2008 aan Lourdes geschonken zijn. Zo hebben we in de brandende zon onze kruisweg gebeden.

Op deze warme middag (29 graden) had de Nederlandse bedevaart het voorrecht om vooraan te mogen lopen in de Sacramentsprocessie. De processie begint bij de Aanbiddingskapel en in processie lopen we dan naar de Pius-X. De pelgrims waren onder de indruk van het geheel.  De avond werd door iedereen vrij ingevuld (velen gingen naar de lichtprocessie kijken) en het bedje werd niet zo laat opgezocht. Het warme weer en de velen indrukken eisen hun tol.<< Terug naar het nieuwsoverzicht