Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Lourdes 2015 - 11 mei

Geplaatst op: 11 mei 2015

Even rondkijken inde Pyreneeën

Vandaag vertrokken we om 08.00u met een volle bus naar de Pyreneeën. Via diverse dorpjes reden we via kronkelende wegen naar Pont Napoleon. Het verhaal gaat dat als vrouwen drie keer over deze brug lopen ze sneller in verwachting zullen raken. Na deze korte stop zijn we doorgereden naar de Gavarnie, het laatste bergdorp voor de grens aan Franse zijde. Wat hebben we er genoten! Het weer was prachtig en we hebben heerlijk gepicknickt en van de mooie omgeving genoten. Een wandeling naar de oorsprong van de Gave werd door onze pastor Straathof ingezet en velen volgden hem.

Na de Gavarnie zijn we doorgereden naar Pont d’Espagne waar nog sneeuw lag. Tegelijkertijd scheen de zon flink. Ook hier zijn we gestopt en hebben we de indrukwekkende uitzichten bewonderd. Vervolgens zijn we doorgereden naar de laatste stopplaats van de excursie, namelijk Saint Savin. Hier hebben we een mooi Romaans kerkje bezocht, als overblijfsel van een Benedictijner abdij. Onderweg hebben we uiteraard genoten van de uitzichten in de vele valleien. Zeer indrukwekkend! Hierna was het helaas alweer tijd om terug naar Lourdes te gaan. Het was een zeer geslaagde excursiedag, alle pelgrims hebben met volle teugen genoten.

Na het diner togen we met de groep Westland naar Chapelle St. Anne, dat is één van de kapellen in de Bovenbasiliek. Daar hielden we onze eigen viering, om zo de intenties waarmee we vanuit het Westland naar Lourdes gekomen zijn voor te leggen aan God en Maria. Onze Franciscusbedevaartkaars hebben we aangestoken om zo de verbondenheid met het thuisfront tot uitdrukking te brengen. Deze viering bracht ons nog dichter bij het thema van de bedevaart: “de vreugde van de zending”. Hierna hebben we met elkaar koffie gedronken in het hotel. Vervolgens geen de één naar bed, de ander zocht het bekende café Jeanne d ‘Arc op als dagsluiting.<< Terug naar het nieuwsoverzicht