Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Lourdes 2015 - 12 mei

Geplaatst op: 12 mei 2015

Viering bij de grot

Vandaag begon onze dag erg vroeg. Al om 7.30 uur waren we met alle pelgrims vanuit VNB bij de Grot om daar samen de eucharistie te vieren. Wat is het speciaal om op die plek samen te bidden en te zingen. Om de aanwezigheid van onze lieve Heer daar te voelen. Daar waar in 1858 onze lieve Heer ook aanwezig was in de vorm van moeder Maria. Prachtig!

Nu er nog een hele dag aan onze voeten lag, trokken we naar het kerkhof waar het graf van de familie Soubirous te vinden is. Het is aan de gemeenschap van Lourdes te danken dat vader en moeder Soubirous een fatsoenlijke begrafenis en graf gekregen hebben. Vlakbij dit kerkhof is een beeldenmuseum en –fabriek. In alle soorten en maten kan je de Sint Joseph’s, Andreas, Theresia’s en nog vele andere bijbelse figuren aanschouwen.

In de middag de handoplegging. Een viering waarbij de priester jou de hand oplegt, niet zijn hand maar de hand van God. Voor velen een emotioneel moment. 's Avonds vierden we met alle pelgrims de zendingsviering in de St. Jozefkapel. We stonden stil bij de afgelopen dagen en vroegen kracht om ook na deze bedevaart verder te kunnen met onze zending, met de vreugde van de zending die we hier in Lourdes ervaren hebben. Nadien liepen we voor een laatste maal samen door de grot. Wederom een indrukwekkend moment.

Het was een mooie laatste hele dag van onze bedevaart. Zo kunnen we met een voldaan gevoel weer richting huis gaan.<< Terug naar het nieuwsoverzicht