Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Lourdes 2015 - 8 mei

Geplaatst op: 08 mei 2015

"Hoor je de merels?"

Heel vroeg op, we wachten in Naaldwijk op de bus die ons naar Eindhoven airport zal brengen. “Hoor je de merels?” vraagt mijn moeder. Na een ongecompliceerde vliegreis landden we veilig op Tarbes en zijn we nog voor de middag in het hotel in Lourdes. Snel de koffers naar boven, even opfrissen en weer naar beneden voor de lunch. Onze hotelleider Nico Stijger kwam pas later op de dag aan in verband met een brand in de terminal op het vliegveld in Rome.

De rondleiding over het Heiligdom zorgt voor een hernieuwde of eerste kennismaking. Op de trappen van de Rozenkransbasiliek nemen jongeren met een flashmob afscheid van Lourdes als wij aan onze bedevaart beginnen. Later die middag de welkomstviering, het is indrukwekkend om dit met een grote groep medelandgenoten/Westlanders te beleven.

Na het diner toch weer terug naar het Heiligdom, mijn moeder kan niet wachten om de lichtprocessie te zien. En die zien we van bovenaf, indrukwekkend de lichtjes, de devotie en saamhorighei8d. Als we later weer bij de grot van Maria zitten, vraagt mijn moeder: “Hoor je de merels?” ze klinken overal hetzelfde.

Nelleke Alsemgeest<< Terug naar het nieuwsoverzicht