Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Lourdes 2014 dag 1

Geplaatst op: 17 oktober 2014

Van Westland via Amiens naar Lisieux

Vrijdagmorgen vroeg vertrokken 16 westlanders vanuit Naaldwijk naar Lourdes voor een 9-daagse bedevaart. Samen met de groep Krijtberg uit Amsterdam vertrok het gezelschap richting Lage Zwaluwe voor de eerste koffie stop en om nog meer pelgrims te laten instappen. Eenmaal alles aan boord werd koers gezet richting Lisieux dat in Noord Frankrijk ligt.
Aan de pelgrims werd naast het pelgrimsboekje met insigne ook een speciale buskrant aangereikt. Zo werden we lekker aan het werk gezet: inspirerende verhalen, puzzel, weetjes, en natuurlijk een opdracht om aan de hand van een aantal woorden jouw beleving van de Lourdesbedevaart op te schrijven. Het zet je werkelijk aan het denken.
De eerste echte tussenstop was Amiens, waar we de grootste kathedraal van Frankrijk bezoeken. Deze enorme kerk staat ook de lijst bij UNESCO, werkelijk een genot om deze kerk te bezoeken. Bij de ingang was op een bord te zien dat de kerk in vier fasen gebouwd was en dat hier meer dan 300 jaar meegemoeid was. Maar dan heb je ook wat dat gezien mag worden. Vandaar reden we door naar Lisieux via Le Havre over die prachtige hoge brug over de Seine. Vandaag zat alles mee: op tijd vertrokken, prachtig weer, een heel gezellige groep mensen in de bus en een voortreffelijke maaltijd in hotel Mercure. Genoeg energie voor de komende dagen!<< Terug naar het nieuwsoverzicht