Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Lourdes 2014 dag 2

Geplaatst op: 18 oktober 2014

Bezoek aan Lisieux

Na een stevig ontbijt in de vroege ochtend van zaterdag 18 oktober werd koers gezet naar de basiliek van Lisieux. Allereerst een bezoek aan de basiliek en crypte om vervolgens ook het winkeltje en museum te bezoeken. Het weer is zonovergoten goed, dat beloofd dus een mooie dag te worden. Via de media krijgen we mee dat 18 oktober de warmste 18 oktoberdag wordt in de geschiedenis.
De basiliek is werkelijk een schoonheid om te zien. In de crypte hebben we met ruim 200 pelgrims een viering. Bij de voorbede denken we ook aan Ilke van Steekelenburg, nu Maria van Jesse die op hetzelfde moment maar dan in de Sint Jan de Doperkerk te Wateringen, haar eerste gelofte aflegt om in te treden bij de Blauwe Zusters. Na de viering gaan we naar de Carmel om daar de Heilige Theresia te ontmoeten. Net als Bernadette ligt ze in een glazen kist. Vervolgens bezoeken we het museum dat naast de kapel van de Carmel staat. Hier zien we in een notendop het leven van Theresia. Tijdens de viering had Mgr. Hoogenboom, hulpbisschop van Utrecht iets verteld over een penseel en kwast. En of de duvel er nu mee speelde, maar toen we in het museum stonden en keken naar een vitrine met twee foto’s van de Heilige Theresia met tussen haar in een penseel en kwast, juist toen kwam de monsieur binnen in het museum. Toeval bestaat toch niet?
De lunch hebben we gebruikt in de Ermitage, het klooster van Lisieux. De zusters hadden voor ons een heerlijke lunch klaargemaakt. De jongeren uit de bedevaart hielpen driftig met afruimen, hetgeen zeer gewaardeerd werd door zowel de zusters als de pelgrims. Na de lunch nog een bustocht van enkele uren om Poitiers te komen. Eenmaal daar aangekomen blijkt dat er een koffer te weinig in de bus zit. Deze koffer zit in een bus die de nacht doorbrengt in Niort, zo’n 80 kilometer verderop. Maar morgen komen we deze koffer weer tegen in Lourdes. Het diner was wederom voortreffelijk en vult alle knorrende magen. Moe maar voldaan gaan de pelgrims hun koffer in, anderen pakken nog een drankje en maken het die avond iets later. Na de nacht wacht ons de laatste etappe naar Lourdes, een weerzien met Bernadette.<< Terug naar het nieuwsoverzicht