Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Lourdes werd oranje

Geplaatst op: 01 mei 2011

Lourdes werd oranje

Op Koninginnedag vertrokken op diverse plekken uit het Westland vele bussen. Alle richting Lourdes… ja alleen richting Lourdes want met zo’n 6 bussen werden ruim 300 Westlanders naar Tourcoing gebracht, ondersteund door een heerlijk zonnetje. Dit zonnetje, samen met veel oranje gekleurde kleding bracht het gezelschap naar Lourdes waar ze omstreeks 19.30 uur aankwamen.
Een vermoeiende dag, maar al met al de moeite waard, onder andere omdat er zolang naar is uitgekeken. Zoals zo vaak een rustig, afwachtend begin maar langzamerhand ontmoeten mensen elkaar vanuit het beginsel…. “Jij ook mee?” En dan komen de verhalen, ontboezemingen, herinneringen, gedachten vanuit leuke dan wel minder prettige ervaringen. Ieder heeft zijn/haar eigen belevingen en aanleidingen om naar Lourdes te gaan. Iedereen is welkom en iedereen kan het verhaal aan een ander kwijt.
Koninginnedag is in Nederland achter gelaten en we gaan met onze eigen gedachten de bedevaart maken. De vermoeiende reis werd na het welkomstdiner op ieders eigen manier afgesloten. De een lekker opfrissen en naar bed, een ander toch nog even naar de grot. De bedevaart is begonnen! << Terug naar het nieuwsoverzicht