Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Op weg naar Lourdes

Geplaatst op: 18 oktober 2013

Op weg naar Lourdes

Op vrijdag 18 oktober vertrokken 19 mensen vanuit Naaldwijk met de bus naar Lourdes. Met nog 36 andere personen in de bus werd koers gezet naar Terheijde in Brabant en daarna Hazeldonk voor overstapmogelijkheden voor pelgrims en vrijwilligers. Eenmaal alles een boord kan de reis naar het eerste tussenstation Amiens worden ingezet. De busgroep bestaat uit de groep Krijtberg-Amsterdam, Westland en groep Almere. In Lourdes verblijven we samen met de groep Amsterdam in één hotel. Nico is onze bus- en hotelleider. Amiens is een stad in Noord-Frankrijk en betekent  ‘brug over de Somme’. In Amiens bezochten we de grootste kathedraal van Europa, door Unesco uitgeroepen tot één van de wereldwonderen. Kenmerken van de kathedraal zijn: helderheid, perfectie en harmonie van de verhoudingen. Het is het grootste gotische gebouw van Frankrijk: 145 m lang en 70 meter breed en het heeft het hoogste kerkschip ter wereld.
Op onze weg naar Lisieux kwamen we langs Le Havre met die twee hoge bruggen achter elkaar. Een hele belevenis. Onderweg wordt er flink gebabbeld en met elkaar wordt er veel lol gemaakt. Eenmaal aangekomen in Lisieux namen we de warme maaltijd tot ons. Dat mag ook wel na 545 km in de bus.
De pelgrims in de groep hebben elk hun eigen redenen om naar Lourdes te gaan.  De rugzakjes zijn met diverse zaken gevuld, onderweg komen die gesprekken wel los. Zo was er ook een echtpaar aan boord dat dit jaar 50 jaar getrouwd is. Het tijdelijk leed in het gezin bracht hun naar op weg naar Lourdes, en de hele groep had speciaal voor hen een grote felicitatiekaart, een kaars en een fles champagne meegebracht. Mooi maar voldaan gingen de pelgrims naar bed. Morgen weer een dag.<< Terug naar het nieuwsoverzicht