Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Op weg naar Lourdes

Geplaatst op: 07 mei 2018

verslag dag 1 bedevaart Lourdes 7 t/m 15 mei 2018

Maandag 7 mei 2018

Zo daar gaan we dan naar Lourdes!  Om 7.15 uur vertrokken we wij uit Naaldwijk naar ’s Gravenmoer. Daar stonden nog 4 pelgrims om met ons mee te gaan. Terwijl de bus volgeladen werd met rolstoelen en lunchpakketten zaten wij heerlijk aan de koffie. Teruggekomen in de bus kregen wij van pastor Straathof de pelgrimszegen. De keyboards werden uitgedeeld, erg handig met naambordjes! Nico was erg verbaasd, er werd hem iets aangeboden (met een Westlands groen pakje aan): een mascotte voor zijn bedevaartreizen! Nu nog een naam kiezen!

In de bus nog voorzien van koffie en thee. Om 13.00 uur gestopt bijeen groot parkeerterrein en de lunchpakketten werden uitgedeeld. Hele leuke plaats, heerlijk weer, wat wil je nog meer. Om 13.45 uur verzamelen en op naar Amiens waar de grootste kathedraal van Europa staat, de Notre Dame. Dit is de voornaamste kerk van het bisdom. De koorstoelen bestaan uit een houten beeldhouwwerk dat uniek is op de wereld. Om 16.00 uur vertrokken wij naar Lisieux.

De pastor gaf uitleg in de bus over Theresia van Lisieux. En ja, de vijf staat in de klok en Nico zegt dat het borreltijd is in de bus. Om 18.15 uur aankomst in Lisieux. Kamers werden verdeeld en om 19.30 uur aan tafel voor een heerlijk drie-gangen diner. Nu lekker naar buiten een terrasje pikken en dan moe en voldaan naar bed. Een prachtig begin van deze reis.

Chistine<< Terug naar het nieuwsoverzicht