Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Verbouwing in Lourdes krijgt vorm

Geplaatst op: 24 december 2016

Werkzaamheden rond de grot hervat

In Lourdes zijn de werkzaamheden rond de grot hervat. Direct na de laatste grote bedevaarten van het seizoen is begonnen met de herinrichting tussen de grot en de baden. Eerst zijn de kaarsenbakken verplaatst naar de bedevaartweide tegenover de grot. Wie een kaarsje op wil steken, kan voortaan daar terecht. Begin dit jaar was er al een eerste 'kaarsenhuisje' neergezet. De grote ijzeren kasten zijn daar nu naast geplaatst.

Als tweede stap zijn de bomen tussen de grot en de baden omgehakt. Vervolgens is het oude kaarsenmagazijn dat er stond afgebroken. Op dit moment wordt hard gewerkt aan vernieuwing van de leidingen. Straks komt daar nieuwe bestrating overheen. Op de plek van het oude kaarsenmagazijn komt een nieuwe sacristie.

Waar de kaarsenbakken stonden, komen nieuwe plekken om het Lourdeswater te drinken, de handen ermee te wassen of het gezicht te besprenkelen. Dit wordt een plek waar mensen die niet helemaal in het water ondergedompeld willen worden, toch in aanraking met het water kunnen komen.
De mogelijkheid om op de traditionele manier in bad te gaan, blijft overigens wel bestaan. Het gebouw van de baden wordt gerenoveerd en krijgt een nieuwe entreepartij met een moderne luifel. De werkzaamheden maken deel uit van een veel groter project om de grot tot de centrale plaats van Lourdes te maken. De grot zelf is al heringericht. Ook is een nieuwe brug over de Gave aangelegd om meer rust rond de grot te creƫren.

bron: Lourdes, Magazine voor de pelgrim

Klik hier voor de fotoreportage<< Terug naar het nieuwsoverzicht