Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Wateroverlast in Lourdes

Geplaatst op: 20 juni 2013

Heiligdom Lourdes opnieuw onder water

Na de overstomingen van oktober 2012 heeft Lourdes wederom ernstig te kampen gehad met hoog water. Door de vele regenval van de afgelopen maanden en de stijgende temperaturen, waardoor er veel smeltwater van de besneeuwde bergtoppen naar beneden komt, is het waterpeil van de Gave in het weekend van 15/16 juni zienderogen gestegen. In het weekend werd alarmcode oranje afgegeven, hetgeen opperste allertheid betekent. Eerder werden al de kleine kruisweg voor zieken en de kaarsen afgesloten en vandaag ook de Grot.
Klik hier voor een fotoreportage van de ravage van het water

Onderstaande exclusieve video van TV Lourdes toont de omvang van de schade veroorzaakt door de overstroming van de Gave de Pau. Er is veel modder in de grot, de baden worden belemmerd door puin in alle genres, en een van de belangrijke bruggen ziet er niet lekker uit. De bisschop van het bisdom van Tarbes en Lourdes, monseigneur Nicolas Brouwet en penningmeester van de diocesane verantwoordelijk voor het heiligdom, Thierry Castillo, nam kort het woord om uit te drukken welke schok dit te weeg brengt.
Een video door P. Subercazes en L. Jarneau van de multimedia dienst van de heiligdommen in Lourdes

Beelden genomen donderdagochtend 20 juni 2013 in het heiligdom van Lourdes. Zie de omvang van de schade:  een 'schouwspel van verwoesting' na overstroming van de Gave de Pau.
Een video van L. Jarneau voor Lourdes TV op de officiële internetsite van het Heiligdom Lourdes.<< Terug naar het nieuwsoverzicht