Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Bijzondere ontmoetingen

Geplaatst op: 28 augustus 2013

Naarmate Taizé voor de jongeren steeds meer de ‘thuisbasis’ wordt, zie je tal van ontmoetingen ontstaan, en ook groeien. De small groups die uit de bijbelontmoetingen ontstaan, brengen vele leuke ontmoetingen tot stand. De interesse gaat soms ook weleens verder dan de zaken waarvoor ze in Taizé zijn, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Vriendschappen voor het leven, zullen we maar denken.

Een bijzondere ontmoeting vandaag was die met guillaume Wim. Broeder Wim is familie van één van onze jongeren uit het Westland. Hij ging in 1965 naar Taizé voor een week. Die week is met wat tussenpozen uitgegroeid tot 6 jaar, en toen werd hij gevraagd als broeder van Taizé naar Bangladesh te gaan. Sindsdien verblijft hij daar en komt met enige regelmaat naar de ‘basis’. Met zeer veel passie vertelde hij zijn levensverhaal en –ervaring voor de groep Westlandse jongeren. De ontmoeting kreeg voor hem nog een extra tintje doordat wij onze landgenoten uit Nijkerk gevraagd hadden er ook bij aanwezig te zijn.

De groep Westland bestaat uit jongeren van diverse religies (o.a. PKN, RK ). Fantastisch om te zien hoe dit met de dag een hechtere groep wordt. Werkelijk alles wordt met elkaar gedeeld: eten, kleding, Ipod, tenten, papierenzakdoekjes, campingstoeltjes en ga zo maar door. Om het oecumenische gevoel nog beter tot uitdrukking te brengen, deed Gert-Jan twee verschillende sokken aan (zie foto gister). We worden één familie met diverse bijzondere ontmoetingen. Wat een weekje Taizé toch allemaal teweeg kan brengen.

 << Terug naar het nieuwsoverzicht