Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Bijzondere ontmoetingen met God

Geplaatst op: 29 augustus 2013

Als je in Taizé verblijft, dan is het de bedoeling dat je je laat ‘onderdompelen’ in de sfeer die daar heerst. En je hoeft er weinig voor te doen om in het ritme te komen. Elke jongere zal met een bepaald doel naar Taizé gekomen zijn. Op zoek naar zichzelf, op zoek naar God, de rust, de stilte, even op adem komen enz. De één vindt dat in de stiltetuin, de ander juist in de drie vieringen in de kerk en/of juist na de vieringen. Je staat er van te kijken hoeveel en hoelang jongeren in de kerk blijven. Voor een stuk bezinning, even weg uit de hectiek van alledag, er heerst dan een oase van rust in de kerk. Ieder heeft zo op zijn/haar manier een bijzondere ontmoeting met God.

Vandaag hadden wij maarliefst twee bijzondere ontmoetingen: één met broeder Jasper en na de avondviering met broeder, of moet ik zeggen frère Alois. Met broeder Jasper hadden we speciaal voor alle Nederlanders een ontmoeting. Hij beantwoordde al onze vragen die zo in de loop van de week bij ons opgekomen waren. Broeder Alois spreekt op donderdag na de avondviering alle aanwezigen toe en voor de diverse landen wordt dat simultaan vertaald. Aan het eind van zijn toespraak vroeg hij ons, met het gedachtegoed van broeder Roger die 8 jaar geleden daar in de kerk overleden is, om te bidden voor de vrede in de wereld. En tot slot mochten enkele kinderen alle namen van de landen oplezen die deze week in Taizé aanwezig zijn. Een lange lijst met vele nationaliteiten, waaronder ook Nederland.

Er zijn ook jongeren die een ontmoeting met God vinden op een onverwachte plek in Taizé. Maar wat dacht u van de liederen die in Taizé gezongen worden? Naarmate je dat vaker zingt komt er een cadans in je lichaam en geeft het zeer aparte gevoelens waarbij je niet moet uitsluiten dat je het niet droog houdt.<< Terug naar het nieuwsoverzicht