Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Creativiteit, daten en brommerskieken

Geplaatst op: 30 augustus 2013

Na de ochtendviering gaan de jongeren naar hun Bijbelgroep. Bij de 15-16 jarigen kregen ze de taak om met hun small-group één van de lezingen die deze week behandeld is uit te beelden. Maarliefst 25 groepen moeten zo het ‘strijdtoneel’ passeren. En ja wat doe je dan als je niet veel bij je hebt? Juist ja, dan komt de creativiteit goed van pas. Met de meest eenvoudige zaken wordt een (mobiel) decor samengesteld. Er waren zeer leuke presentaties bij. De groep Nederlanders, zes in getal, komt op zaterdag aan de beurt.

Maar het was vandaag double-dutch-day bij de 15/16-jarigen. Drie Hollandse stoere meiden trokken de stoute schoenen aan om aan het begin van de bijeenkomst voor 250 jongeren een liedje te zingen. ‘Lees je bijbel, bid elke dag, dat je groeien mag’. Een staande ovatie was hun deel. Maar de Hollandse inbreng was nog niet afgelopen. Toen broeder Christiaan vroeg wie de Bijbeltekst in zijn/haar eigen taal wilde voorlezen, was onze Joris er als de kippen bij. En ook hij kreeg een daverend applaus.

Naarmate de dagen vorderen in Taizé worden er steeds meer afspraakjes gemaakt. U kunt ze in verschillende soorten en maten krijgen, en soms wil ik die afspraakjes niet eens weten. Maar het daten bij onze groep moet u zien als één-op-één gesprekken met de deelnemers in de groep, bedoeld om elkaar beter te leren kennen. Wat er tijdens een extra ommetje in de stilte tuin gebeurd heeft de schrijver van dit verslag geen weet van.

De nodige ontspanning vinden de jongeren in Oyak. Een ontmoetingsplaats waar ’s avond gedurende een korte periode van alles te verkrijgen is voor de inwendige mens. En ja, als je er dan toch bent, dan kan je ook even ‘brommers-kieken’. Onze Gert-Jan en Joris weten er wel raad mee.<< Terug naar het nieuwsoverzicht