Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

21 jongeren naar Taizé

Geplaatst op: 01 augustus 2013

Eenentwintig jonge mensen reizen op zaterdag 24 augustus ’13 af naar de gemeenschap van Taizé in Frankrijk. De jongeren komen vanuit het Westland, Maassluis en zelfs Friesland en gaan er negen dagen ‘tussenuit’ voor ontmoeting, bezinning en vernieuwing in hun leven.

De gemeenschap van Taizé heeft zich toegelegd op de ontvangst van jongeren in hun midden. Wekelijks, met name in de zomer, komen er duizenden jongeren naar Taizé voor een week van ontmoeting en bezinning. De jongeren zijn afkomstig uit vele verschillende landen en culturen en hebben uiteenlopende achtergronden. Sommigen gaan thuis regelmatig naar de kerk, anderen zelden of nooit. Voor sommigen speelt het geloof een belangrijke rol in hun leven, voor anderen veel minder, en velen zijn zoekend.

Driemaal per dag komen de broeders met alle jongeren bijeen voor een gebedsviering in de Verzoeningskerk. Er wordt veel gezongen: korte, eenvoudige liederen, in alle talen. In elke viering is er een moment van stilte. Na het ochtendgebed en ontbijt geven de broeders van de gemeenschap een bijbelinleiding. Daarna wordt er in kleine groepjes van ongeveer tien jongeren uit verschillende landen doorgepraat over het onderwerp van de ochtend. Tussen de vieringen en de maaltijden door is er verder tijd voor gesprek, gebed, workshops, koorrepetities, werk of een wandeling in de stiltetuin. ’s Avonds is café Oyak open voor een drankje, muziek en gezelligheid. De meeste jongeren slapen tijdens het verblijf in een (zelf meegebrachte) tent.<< Terug naar het nieuwsoverzicht