Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Jongerenreis naar Taizé 7-15 juli 2012

Geplaatst op: 02 februari 2012

De r.k. parochiefederatie Sint Franciscus en de Protestantse gemeente te Naaldwijk organiseren een reis naar Taizé (Frankrijk) van 7 t/m 15 juli 2012. De reis is bedoeld voor jongeren van 18 t/m 30 jaar. Kosten: € 195,- (verblijf in Taizé incl. maaltijden + vervoer per bus of auto). Op zondag 11 maart a.s. werd er een informatiebijeenkomst gehouden voor iedereen die wat meer wilde weten over Taizé en over deze reis. 

Wat is Taizé?
Elk jaar komen duizenden jongeren vanuit de hele wereld samen op een heuvel in Bourgondië (Frankrijk). Ze komen er om elkaar te ontmoeten, om te bidden en  te zingen, om stil te worden en rust te zoeken, om na te denken over hun geloof en hun leven, om nader tot zichzelf, tot elkaar en tot God te komen. Velen vinden hier een bron van inspiratie waar zij in hun dagelijkse leven nog lang uit kunnen putten. Voor de één zijn het de gesprekken met leeftijdgenoten, voor de ander zijn het de stiltemomenten in de dagelijkse gebedsvieringen en voor weer een ander zijn het de liederen die een verblijf in Taizé onvergetelijk maken.

Geschiedenis
Taizé is een heel klein dorpje in Frankrijk waar de Zwitser Roger Schutz in 1940 op 25-jarige leeftijd begon met de opvang van vluchtelingen. Na de oorlog vormde zich rondom hem een gemeenschap van zeven broeders die zich voor het leven met elkaar verbonden door celibaat, gemeenschapsleven en grote eenvoud. Momenteel leven er ruim 100 broeders in Taizé. Ook zendt Taizé broeders uit naar diverse ontwikkelingslanden. De broeders zijn afkomstig uit verschillende christelijke tradities: rooms-katholiek, protestants en ooster-orthodox. Ze vormen samen een christelijke oecumenische gemeenschap. Meer informatie over Taizé vind je op www.taize.fr/nl.<< Terug naar het nieuwsoverzicht