Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Kennismaking met Taizé

Geplaatst op: 25 augustus 2013

Na een goede nachtrust komt Taizé opnieuw tot leven. Eerst een goed ontbijt naar Franse begrippen. Daarna de eerste viering in Taizé. Niet een kerk met prachtige banken, maar vloerbedekking waar echt iedereen op de grond gaat zitten. Een indrukwekkende viering waar menig bekend Taizélied voorbij komt. En omdat het zondag is, zien we behalve veel dagjes mensen ook jongeren die afscheid nemen van Taizé. Extra drukte dus in de kerk. Na de viering moet de groep Westland zich melden voor haar eerste taak in Taizé. De gemeenschap kan blijven bestaan door veel zelfwerkzaamheid. Jongeren moeten dus taken uitvoeren, zoals wc’s schoonmaken, maaltijden uitdelen, afwassen, enz. enz. Onze opdracht voor vandaag was de gehele kerk stofzuigen, alle boekjes en liederenbladen netjes ordenen. En ja, ook dominee Martijn en de diaken Ronald lieten zich niet onbetuigd en stroopten de mouwen op voor een pittige stofzuigbeurt in de kerk. En dat wij thuis goed opgevoed zijn, werd duidelijk bij de inspectie en reparatie van de stofzuigers.

Na de lunch werden wij voor de tweede keer verwacht voor een hartelijk welkom in Taizé. En zoals we al een beetje voelde aankomen, was ook deze introductie een herhaling van wat we op onze aankomstdag ook al gehoord hadden. Niks nieuws onder de zon dus.

Voor elke leeftijdsgroep is er een apart programma en dito taak op het terrein. De groep 17 t/m 29 jaar koos unaniem voor de hele week afwassen na de avondmaaltijd. En met veel plezier en Westlandse bedrijvigheid werden alle borden, bestek, en dienbladen keurig afgewassen.

Indrukkend was de avondviering in de kerk. Velen bleven ook lang na de viering zitten, het raakte ons diep in het hart. De eerste kennismaking met Taizé was dus meer dan een warm bad.<< Terug naar het nieuwsoverzicht