Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Op weg naar Taizé

Geplaatst op: 24 augustus 2013

Bij jongeren is Taizé een geliefd reisdoel. Jongeren uit vele landen komen jaarlijks met duizenden tegelijk naar dit Franse dorpje waar broeder Roger ooit een gemeenschap stichtte. Op zaterdag 24 augustus zetten 20 jongeren vanuit het Westland koers richting Taizé. Vertrekpunt was de Ontmoetingskerk in Naaldwijk. Met twee busjes en een volgepakte camper vertrok dit gemêleerde gezelschap uit het Westland. Taizé is een oecumenische ontmoetingsplaats voor jongeren. Onze jongeren passen bij dit beeld want jongeren van katholieke en protestantse huize maken deel uit van de groep.

Nog maar nauwelijks uit de regio vertrokken, ging het regenen. ‘Als dit maar niet het weer voor de hele week wordt’, hoorde ik iemand in de bus zeggen. We moeten ruim 800 kilometer afleggen, dus houden we ons keurig aan het advies van twee uur rijden, twintig minuten pauze. De eerste stop in België wordt een natte aangelegenheid, maar daarna gaat de zon schijnen. In de bussen wordt druk contact met elkaar gemaakt, want niet iedereen is bekend voor elkaar. En met lekkere stemmige muziek wordt het alleen maar gezelliger. In Taizé worden we ontvangen met een hele mooie regenboog. Toeval bestaat niet zeggen ze wel eens, dit was dus voor ons bestemd.

Na een hartelijke ontvangst werden we uitgenodigd om aan de maaltijd deel te nemen. En deze energiestoot was ook wel nodig want er wachtte nog één klus: het opzetten van de tenten. Al denk je vooraf dat dat voor gevorderden ‘appeltje-eitje’ is, maar als de duisternis invalt gaat het toch allemaal wat lastiger. Zeker na zo’n eerste (reis)dag. Alles is opgezet, iedereen kon op tijd naar bed. Morgen (zondag) de echte kennismaking met Taizé.<< Terug naar het nieuwsoverzicht