Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Hulde aan afscheidnemende contactpersonen

Geplaatst op: 18 november 2014

Bedevaartseizoen feestelijk afgesloten met reünie

Zondag 16 november werd het bedevaartseizoen 2014 afgesloten met een gezellige reünie. In een volle zaal waren deelnemers van de bedevaarten naar Assisi-Rome, Kevelaer, Brielle, Heiloo en Lourdes samen gekomen om ervaringen met elkaar te delen.

Met een openingsgebed van pastor Straathof, geestelijk adviseur van de Westlandse bedevaarten, werd een middag vol gezelligheid, elkaar ontmoeten, dankbaarheid en vooral bijpraten ingeluid. Het was weer een feest der herkenning. Tussen al dat babbelen en snabbelen door had men gelukkig ook nog tijd om naar de film van de bedevaart naar Assisi-Rome te kijken. Uit de vele uren materiaal van 7 dagen bedevaart had Martin Zwaard een prachtige compilatie gemaakt. Maar ook de andere bedevaarten kwamen stuk voor stuk voor het voetlicht in woord en beeld met prachtige fotoreportages. Bij ‘het bedevaartseizoen met een knipoog’ kwamen vele getallen voorbij waarvan er maar 24 op je eigengemaakte kans- en winkaart stonden. En de gelukkigen konden zich tegoed doen met een keuze uit een rijkgevulde cadeautafel. U moet het verhaal van de bedevaarten 2014 zeker eens nalezen.

Een bijzonder momentje beleefden we met drie contactpersonen, te weten Piet Koene, Ineke van der Valk en Carla van den Ende. Van deze mensen van het eerste uur namen we afscheid en werden letterlijk en figuurlijk in het licht gezet. Voor al hun inspanning van de afgelopen jaren werd een heel hartelijk dank je wel gezegd met als tastbare blijk van waardering een prachtige kaars met de beeltenis van Franciscus van Assisi erop. De aanwezigen deden er een daverend applaus bij.
Het bedevaartprogramma voor het komend jaar werd kort toegelicht, alles is terug te lezen op de site maar straks ook in de folder bedevaarten 2015 die in het eerste weekend van februari 2015 in alle kerken tijdens het promotieweekend aangereikt zal worden. Maar het is goed om nu al te weten dat we van 8 t/m 13 mei in 2015 naar Lourdes gaan, met het vliegtuig. En ook in 2015 sluiten we het seizoen af met een gezellige middag ergens in het Westland op zondag 28 november, maar niet eerder dan dat we een betekenisvolle bedevaart gemaakt hebben.<< Terug naar het nieuwsoverzicht